Familie wil Simac van beurs halen

 In Finance

Deventer – De familie Van Schagen waagt opnieuw een poging om IT-bedrijf Simac van de beurs te halen. In 2009 mislukte dit doordat de medeaandeelhouders het bod te laag vonden.

Via investeringsvehikel Simal hebben de Van Schagens momenteel ruim de helft van de aandelen in hun bezit. Simal heeft een bod gedaan om ook het overige deel van de aandelen in haar handen te krijgen. De familie biedt de aandeelhouders, via haar investeringsvehikel, drie euro per aandeel. Hierdoor moet het familiebedrijf weer in handen komen van de familie Van Schagen.

Machtige familie
De familie Van Schagen heeft veel macht binnen Simac. Zij heeft meer dan de helft van de aandelen, 86 procent van het stemrecht en Eric van Schagen is CEO bij Simac. Een situatie die de beleggers niet helemaal lekker zit. In het Financieele Dagblad werd eerder dit jaar al bericht dat het aandeel Simac steeds minder aantrekkelijk is voor beleggers.  In februari eisten kleine aandeelhouders al  dat de familie het bedrijf van de beurs zou halen. De groep betitelde Simac als een “beursgenoteerd familiebedrijf“, door de machtige positie van de familie Van Schagen en doordat de familie steeds meer aandelen inkoopt.

Aandeelhouders
De aandeelhouders verlangden een hoger bod van de familie van Schagen en zij krijgen nu hun zin. Eric van Schagen gaf destijds aan dat de continuïteit van Simac voorop stond. “Als een bod haalbaar zou zijn zonder de continuïteit in gevaar te brengen, zouden we  het kunnen overwegen”, liet de CEO weten. Nu lijkt er dus een haalbaar bod te zijn gedaan door de familie Van Schagen. Het wordt dus afwachten of de aandeelhouders dit bod accepteren.

Simac
Het in 1971 door Marc van Schagen opgerichte IT-bedijf Simac ging in 1986 naar de Amsterdamse beurs. Simac is onder meer gespecialiseerd in ontwerp, implementatie en beheer van infrastructuren voor informatie- en communicatietechnologie. De kernwaarden van het bedrijf zijn innovatieve, klantgerichte oplossingen, goede service en langdurige relaties.

Recommended Posts
Roberto Floren