Familie Wintermans wint EY Family Business Legacy Award 2017

Op 3 oktober werd tijdens de EY Entrepreneur of The Year 2017 gala show in de Westergasfabriek in Amsterdam de familie Wintermans bekroond met de prestigieuze prijs EY Family Business Legacy Award 2017.

Juryrapport ‘Slim ondernemerschap door vooruit te kijken’
Het EY juryrapport roemt de familie Wintermans om haar slim ondernemerschap waarbij zij vooruit blijft kijken. Het was de jury duidelijk dat de familie elkaar versterkt en de goede balans weet te vinden tussen familiewaarden en leiderschap. De familie kenmerkt zich door nieuwsgierigheid en lef die al vier generaties lang zichzelf herontdekt en nieuwe markten betreedt door middel van succesvolle overnames en het starten van nieuwe bedrijven.
“De familie Wintermans is op succesvolle wijze veranderd van een speler in een traditionele industrie naar het best bewaarde geheim van de Nederlandse hightech business,’’ aldus Ernst Groenteman partner bij EY Nederland en organisator van de  EY Entrepreneur Of The Year Award. “Dit betekende soms risico’s nemen waarbij het businessmodel radicaal veranderde, maar altijd met het oog op de toekomst en de volgende generatie.”
Familie Wintermans trots op oeuvreprijs
‘’Een oeuvreprijs als deze is een fantastische erkenning voor het harde werk van alle medewerkers van onze bedrijven Royal Agio Cigars, ATD Machinery, NTS Group en Additive Industries ,” aldus Ad Wintermans, Chairman van het familiebedrijf. “Ook ben ik enorm trots op Boris en Jonas die als vierde generatie Wintermans nu aan het roer staan en koers houden op langetermijn succes.”
De EY Family Business Legacy Award 2017
Deze oeuvreprijs wordt toegekend aan een familiebedrijf dat minimaal door de derde generatie geleid wordt en een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van transformatie, internationalisatie en continuïteit. De award maakt deel uit van het internationale EY Entrepreneur Of The Year programma. De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.
Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief