Familiebedrijf A-ware Food Group bouwt eigen kaasfabriek

 In Innovatie

Lopik – Kaasspecialist A-ware Food Group gaat in samenwerking met het Nieuw-Zeelandse Fonterra bouwen aan een kaasfabriek. Met de eigen kaasproductie wil het familiebedrijf het dienstenpakket uitbreiden.  

De fabriek zal goed zijn voor een capaciteit van 60.000 tot 80.000 ton kaas per jaar. In 2014 wordt de fabriek geopend. Volgens Corine Kroft, woordvoerder van A-ware Food Group, betekent de samenwerking met Fonterra – s ’werelds grootste melkverwerker – kansen om in te spelen op de toenemende vraag naar kaas. “Uiteindelijk willen we de meest gewaardeerde ketenparter worden in de agrifood sector.”

Langdurige relaties
De bouw van de kaasfabriek betekent ook goed nieuws voor Nederlandse melkveehouders, zo vertelt Kroft. “We investeren in langdurige relaties. Als familiebedrijf kijken we altijd naar de lange termijn, net zoals melkveehouders.” De Lopikse onderneming, die in 2010 ontstond na een fusie tussen de familiebedrijven Anker Cheese en Bouter Cheese, gaat in de tweede helft van dit jaar in gesprek met melkveehouders over een samenwerkingsmodel.

Recommended Posts