Familiebedrijf Alewijnse neemt Turks bedrijf over

 In Finance

Nijmegen – Elektrotechnisch dienstverlener Alewijnse heeft het maritieme bedrijf Aquaelecs overgenomen. Hiermee breidt het familiebedrijf uit naar Turkije.

Het Gelderse bedrijf Alewijnse heeft een stap op de internationale markt gezet door het Turkse bedrijf Aquaelecs over te nemen. De nieuwe vestiging van de technische dienstverlener richt zich vooral op elektrische diensten, zoals schakelborden voor entertainmentsystemen en turn-keypakketten. De huidige leidinggevende Serdan Kücükkuru en zijn werknemers blijven aan bij het familiebedrijf.

Aantrekkelijke locatie
Alewijnse richtte haar pijlen op Aquaelecs vanwege de locatie van het bedrijf. Pieter Smit, manager bij Alewijnse Marine Systems: “Turkije beschikt over een een bloeiende jachtbouwindustrie, die in snel tempo een internationale reputatie ontwikkelt voor verfijning en kwaliteit.” Aquaelecs is gevestigd in de haven van Antalya, die een goede verbinding heeft met werven in het Middellands Zeegebied, de Rode Zee en de Perzische Golf.

Familiebedrijf Alewijnse
Cornelis Alewijnse richtte eind negentiende eeuw Alewijnse op als een gloeilampenfabriek. Het bedrijf hield in 1899 op te bestaan waarna Alewijnse een elektrotechnisch bedrijf oprichtte. Het bedrijf is nu in handen van de vierde generatie, Dick Alewijnse. Momenteel werken er ruim 1100 mensen bij het familiebedrijf en heeft het 17 vestigingen in verschillende landen.

Recommended Posts