Familiebedrijf Blokker verliest rechtszaak ‘voetbaljurk’

 In Finance

Amsterdam – Blokker heeft de rechtszaak omtrent de oranje voetbaljurk voor het EK 2012 verloren. Het familiebedrijf heeft inbreuk gemaakt op het auteursrecht van SuperTrash en moet een schadevergoeding betalen.

Ter gelegenheid van het EK voetbal van 2012 in Polen en de Oekraïne bracht Blokker een oranje voetbaljurk op de markt. De rechtbank in Den Haag oordeelde dat het Blokker-jurkje te veel gelijkenissen vertoonde met de voetbaljurk die in 2010 door familiebedrijf Bavaria op de markt werd gebracht.

Schadevergoeding
Doordat familiebedrijf Blokker te veel inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht van SuperTrash, het bedrijf achter het ontwerp van de Bavaria-dress, moet het een schadevergoeding betalen. De hoogte van deze schadevergoeding moet nog worden vastgesteld door de rechtbank.

Bavaria Dutch Dress
De voetbaljurk van familiebedrijf Bavaria bracht tijdens het WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika de nodige commotie met zich mee. Een aantal Nederlandse vrouwen, beter bekend als de Bavaria Babes, waren gekleed in deze oranje jurk. Doordat biermerk Budweiser officieel verbonden is als sponsor aan de FIFA, vonden zij dit te veel op een reclamestunt lijken. Het was een doorn in het oog voor de organisatie van het voetbaltoernooi, waardoor de meiden gearresteerd werden.

Blokker
In 1986 opende Jacob Blokker en zijn vrouw Saapke ‘De goedkope IJzer- en Houtwinkel’ in Hoorn. Het bedrijf is grootgebracht door de vier zoons van Jacob en Saapke. Zij openden Blokkerfilialen in Amsterdam, Utrecht en Haarlem onder de naam Gebroeders Blokker. Met de tweede generatie aan het roer groeide het familiebedrijf uit tot een waar begrip in met name de Randstad. De derde generatie zorgde voor landelijke uitbreiding, waardoor het familiebedrijf nu in heel Nederland bekend is.

Recommended Posts