Familiebedrijf Bruil meest vitale bedrijf van Gelderland

 In Bestuur & Personeel

Het betonbedrijf van de familie Bruil uit Ede mag zich dit jaar het Vitaalste Bedrijf van Gelderland noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. Bruil gaat dit najaar door in de strijd om de landelijke titel en vertegenwoordigt daarbij de provincie Gelderland. 

Twee andere finalisten misten net de boot: Veldhuis Adviesgroep uit Heerde en aluminiumverwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen. Bruil scoort volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

Volgende generaties
Bruil heeft tweehonderdnegentig medewerkers en levert alle soorten producten voor de afbouwmarkt, waarbij duurzaam bouwen hoog in het vaandel staat. “Wij hebben het bedrijf slechts in bruikleen voor de volgende generatie”, is het motto.

Bruil heeft de afgelopen jaren ‘gezondheid en vitaliteit’ heel actief naar de medewerkers uitgedragen in nieuwsbrieven, posters en banners. Verschillende werkgroepen onder leiding van dertig positieve ambassadeurs zoeken doorlopend naar nieuwe manieren om dit onderwerp goed onder de aandacht te brengen.

Positieve energie op de werkvloer
De prijs is voor Hans Bruil ‘de kroon op het werk’. “We hebben de afgelopen jaren een flinke omslag gemaakt en de energie van onze mensen centraal gesteld op de werkvloer. Het is heel mooi dat dit nu zijn vruchten afwerpt.”

Het is volgens Bruil heel belangrijk dat bedrijven vitaliteit breed bespreekbaar maken. “Het gaat om meer dan goede voeding aanbieden in de kantine of beweging promoten”, stelt hij met klem. “Het draait om fysieke en mentale levenskracht, hoe pathetisch dat wellicht ook klinkt. Ieder mens wil een zinvol bestaan – denk aan de piramide van Maslow. Als je daar als werkgever aan bij kan dragen, moet je dat zeker niet nalaten.”

Nog niet klaar
De Gelderse winnaar neemt het in november op tegen de winnaars van andere provincies in de strijd door de titel van Vitaalste Bedrijf van Nederland. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

 

Recommended Posts