Familiebedrijf Dachser wordt Europese vennootschap

 In Innovatie

De logistiek dienstverlener heeft de rechtsvorm omgezet naar een Societas Europaea (SE). Met de nieuwe rechtsvorm wil het familiebedrijf voorbereid zijn op de toekomst.

De SE geeft het familiebedrijf een moderne holdingstructuur die de ideale basis biedt voor een uniforme holdingvennootschap. Door de nieuwe rechtsvorm kan Dachser efficiënter werken, verder groeien en is zo klaar voor de toekomst.

Beursgang
Hoewel Dachser kiest voor een nieuwe rechtsvorm, blijft de aandeelhoudersstructuur hetzelfde. Er vindt dan ook geen beursgang plaats en ook geen deelname door externe investeerders. In de nieuwe rechtsvorm van het familiebedrijf blijft de bestaande controlecommissie van de Raad van Bestuur als supervisor fungeren.

Organisatorische en bestuurlijke structuur: de klant in het middelpunt
Binnen Dachser SE zijn acht operationele divisies werkzaam, onder leiding van Managing Directors. Deze divisies zijn verdeeld per regio. Binnen de divisie Road Logistics zijn dit Duitsland, Centraal- en Noord Europa, Frankrijk & Maghreb en het Iberisch Schiereiland. Voor Air & Sea Logistics zijn dit EMEA, Amerika en Azië/Pacific. “Met deze acht operationele divisies versterken we ons decentrale ondernemerschap en zijn zo nog flexibeler en sneller in onze beslissingen. Op deze wijze komen we weer een stuk dichter bij de klant“, aldus CEO Bernhard Simon.

Dachser
Dachser Netherlands B.V. is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser Group SE & Co. KG, een van de grootste logistiek dienstverleners in Europa. Dachser biedt een breed pakket aan diensten op gebied transport, warehousing en klantspecifieke services voor zowel wegtransport als lucht- en zeevracht. Het wereldwijde Dachser-netwerk omvat 471 vestigingen in 42 landen waar 25.000 mensen werkzaam zijn. In Nederland telt Dachser vijf vestigingen: Zevenaar, Waddinxveen, Rotterdam, Schiphol en Maastricht.

Recommended Posts