Familiebedrijf De Waal begint aan nieuw bedrijfsgebouw

 In Innovatie

Werkendam – De vierde generatie van familiebedrijf De Waal heeft dinsdag de eerste boorpaal de grond ingeslagen voor het nieuwe bedrijfsgebouw.

Opmerkelijk is de nieuwbouw in deze tijd wel. Marco de Waal, de derde generatie in het bedrijf zegt hierover: “Het bedrijf heeft – ondanks de huidige economie – de laatste jaren de wind flink mee gehad. We hebben bovendien hard gespaard om dit te realiseren.” Alles is dan ook tot in de puntjes voorbereid. Ook over de architectuur van het gebouw is nagedacht, want naast de functionele vormgeving was het ook belangrijk dat het een mooi gebouw zou worden. De Waal: “We wilden er uiteraard een echt pareltje van maken.”

Vierde generatie
De Waal machinefabriek in Werkendam, die al sinds 1938 in de familie zit, maakte hiermee een begin aan de bouw van het nieuwe pand. De eer om de eerste paal in de grond te slaan ging naar de achtjarige Marieke de Waal. Marieke is alweer de vierde generatie van het familiebedrijf. Vader De Waal hoopt dat het bedrijf ook in de toekomst in de familie blijft. “We hebben natuurlijk nog geen directe plannen, maar het zou mooi zijn als zij het bedrijf uiteindelijk overneemt.”

Recommended Posts