Familiebedrijf geeft stokje na 112 jaar over

 In Geen categorie

Maar liefst 112 jaar lang, sinds 1904, was Wonen by Karssen een familiebedrijf. Tot nu. Per 15 februari hebben Dirk van Renselaar en zijn vrouw het stokje overgedragen aan nieuwe eigenaar Martin Zwerus.

Zwerus is geen onbekende van de woonspecialist. Jarenlang werkte hij al voor de familie. Onlangs startte hij zijn eigen interieurdesignstudio. Wonen by Karssen zal overigens geen naamswijziging ondergaan. Het bedrijf is inmiddels zo bekend in Nunspeet, dat de naam logischerwijs behouden is gebleven.

Beste moment voor overname
“We draaiden goed, maar deze overname kwam eigenlijk gewoon op ons pad”, vertelt Renselaar aan Fambizz. “Er was niemand in de familie die ons kon opvolgen, dus toen zijn we verder gaan kijken.” Vanaf moment één waren de ogen al gericht op Zwerus. “Martin werkt al 15 jaar in de organisatie en kent alle ins en outs. Daarbij heeft hij inmiddels dankzij zijn eigen onderneming de financiële middelen verzameld om ons familiebedrijf over te kunnen nemen. En zoals gezegd zijn we op dit moment succesvol. Een beter moment om je bedrijf uit handen te geven is er niet.”

Andere eigenaar, zelfde bedrijf
Bang voor grote veranderingen hoeven de acht medewerkers van Wonen by Karssen niet te zijn. Zij blijven allemaal gewoon in dienst en zijn blij met wat meer zekerheid over de toekomst van de onderneming. Ook de klanten zullen weinig van de overname merken. “Martin gaat zich meer richten op interieuradviezen, maar in grote lijnen blijft de bedrijfsvoering hetzelfde.”

Stilzitten doen Dirk en zijn vrouw overigens niet. “De druk is nu weg – Wonen by Karssen blijft bestaan – maar we hebben nog meer winkels. Daar gaan we mee door. Ook zullen we nog een half jaar lang één dag per week betrokken zijn bij Karssen voor wat hand- en spandiensten. Daarnaast komen er nieuwe dingen op ons pad die we met beide handen aangrijpen. Vervelen doen we ons dus niet. Maar nu twee uur later kunnen opstaan, dat is soms toch best lekker hoor!”

Lees meer over deze overname op Veluweland.nl.

Recommended Posts