Familiebedrijf Heijnen B.V. Emmen failliet

Emmen – Bouwbedrijf Heijnen B.V. Emmen heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt RTV Drenthe op haar website.

Het bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in metsel-, tegel- en voegwerk, kan zijn 55 medewerkers niet meer betalen. De eigenaren geven tegenover RTV Drenthe aan dat de rechtbank vandaag een besluit zal nemen over de faillissementsaanvraag.

Oorzaken
Door faillissement aan te vragen probeert familiebedrijf Heijnen de tijdelijke doorbetaling van het salaris voor de werknemers te waarborgen. Volgens de huidige eigenaren, broers Marcel en Manfred Heijnen, zijn er verschillende oorzaken voor het faillissement. Eén van die oorzaken is dat het al een tijd slecht gaat in de bouwsector. Ook zijn verschillende opdrachtgevers zelf failliet gegaan, waardoor Heijnen met onbetaalde rekeningen zat.  Familiebedrijven zijn overigens nog altijd populaire werkgevers onder bouwpersoneel.

Reorganisatie
Door de slechte periode bleven ook de orders uit. Om de medewerkers toch aan het werk te houden werden opdrachten onder de normale kostprijs aangenomen. Heijnen heeft in 2009 al een reorganisatie doorgevoerd waardoor bijna de helft van de werknemers het veld moest ruimen. Uiteindelijk mocht die drastische stap dus niet baten. In de eerste helft van 2011 verloren in Nederland overigens al 28.000 mensen hun baan door faillissementen.

De vakbonden zijn inmiddels op de hoogte gesteld en willen zo snel mogelijk overleggen met de curator over wat precies de gevolgen zijn voor het personeel.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief