Familiebedrijf Hellebrekers maakt innovatieve zuivering

Oss – Familiebedrijf Hellebrekers heeft samen met Capilix een zuiveringssysteem ontwikkeld dat rioolwater geschikt maakt voor irrigatie in de glastuinbouw.

Hellebrekers en Capilix verzorgen samen met Spaanse partners een zuiveringssysteem dat de voedzame stoffen in het rioolwater behoudt. Huishoudelijk water is op deze manier geschikt als irrigatiewater voor de glastuinbouw. Het is het ideale systeem voor gebieden met waterschaarste, zoals Spanje.

Innovatie
Het zuiveringsproject wordt gesteund door het Europees Innovatieprogramma Eurostars. Bjorn Meeuwsen, commercieel manager industrie bij Hellebrekers, laat weten dat met het nieuw ontwikkelde zuiveringssysteem het voor boeren in Spanje goedkoper wordt om water te zuiveren. “En op deze manier verzorgen we werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Het zuiveringssysteem moet namelijk ook onderhouden worden. Daarnaast realiseren we in het gebied op deze manier ook meer voedselproductie.” Meeuwsen vertelt: innovatie staat hoog in het vaandel bij het familiebedrijf.

Familiebedrijf
Hellebrekers is opgericht in 1971 in Nunspeet. Familiebedrijf Hellebrekers is een technische dienstverlener op het gebied van proces- en gebouwinstallaties. Het bedrijf heeft 180 werknemers in dienst op de drie vestigingen in Nunspeet, Oss en Alphen aan den Rijn.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief