Familiebedrijf Jumbo in actie tegen tetanus

 In Bestuur & Personeel

Familiebedrijf Jumbo gaat de strijd aan tegen tetanus bij pasgeboren baby’s en hun moeders. Klanten van de supermarkt die een pak Pampers kopen, doneren daarmee namelijk automatisch een vaccin tegen de ziekte aan Unicef. De actie duurt nog tot en met 12 oktober.

Om de steun extra kracht bij te zetten, verdubbelt Jumbo ook nog eens het aantal vaccins, zo schrijft De Nieuwsbode Heuvelrug. Daarbij kunnen kinderen in de winkels meedoen aan ‘Prikken voor Prikken’. Elke geprikte en versierde prikplaat staat gelijk aan een tetanusvaccin. De prikplaten kunnen tot en met 16 oktober ingeleverd worden. Tot slot leveren aanbiedingen van Ariël, Always, Lenor en Dreft ook extra vaccins op.

Elke 11 minuten een sterfgeval
Marketingdirecteur van het familiebedrijf Wim Junte: “Bij ons komen veel gezinnen met kinderen, dus als er één plek is waar deze actie goed bij past, dan is het Jumbo.”

De ziekte tetanus komt vooral voor in ontwikkelingslanden, mede door de onhygiënische omstandigheden. Die kan extra schadelijk zijn voor vrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling. Maar liefst 49.000 baby’s per jaar overleven hun eerste maand niet door de ziekte. Omgerekend overlijdt er wereldwijd elke elf minuten één baby aan tetanus.

Recommended Posts