Familiebedrijf Kloosterboer start met Rotterdam Cool Port

 In Innovatie

Rotterdam – Rotterdam Cool Port staat in de startblokken. Familiebedrijf Kloosterboer Groep verwacht dat de bouw van het project dit jaar nog van start gaat.

Logistiek dienstverlener Kloosterboer Groep werkt samen met Europe Container Terminals (ECT) en Havenbedrijf Rotterdam aan een opslag voor geconditioneerde lading, zoals fruit en vlees. Deze opslag heet Rotterdam Cool Port en maakt een efficiënte doorvoer van geconditioneerde lading mogelijk. Het logistieke familiebedrijf geeft aan dat de bouw van de opslag zo snel mogelijk van start gaat.

Koelopslag in Rotterdam
Rotterdam heeft een van ’s werelds meest drukke havens. De haven wil toonaangevend zijn in koelopslag en hoopt dat nu te realiseren met Rotterdam Cool Port. De Zuid-Hollandse haven is vaak ‘first port of call’, wat betekent dat de haven vaak het eerste punt is waar vervoerders een tussenstop maken. Een goede opslagplaats voor geconditioneerde ladingen is daarom van essentieel belang voor de haven. Kloosterboer is gespecialiseerd in geconditioneerde ladingen. Het bedrijf zelf geeft aan dat het een van de grootste spelers in de logistieke sector is.

Historie
Klaas Kloosterboer Senior richtte in 1925 Kloosterboer Groep op in het dorp Sint Pancras. Het was een handelsonderneming in onder andere fruit en aardappelen. Al snel kwam het familiebedrijf echter met het idee om koelopslagplaatsen te realiseren, onder andere omdat daar vraag naar was vanuit de foodsector. Kloosterboer bouwde haar eerste opslagplaats in Elst en later kwamen er magazijnen in Etten-Leur, Rotterdam en Vlissingen bij. Vandaag de dag is Kloosterboer ook actief in de logistieke dienstverlening en telt het bedrijf zo’n zeshonderd medewerkers.

Recommended Posts
Comments
  • elly borsten

    Hallo. U zoek tot alles tot de bodem uit. Nou misschien kan u me helpen. Ik ben op zoek naar de kinderen en kleinkinderen van jan kloosterboer z,n bij naam was( barre jan)want ik ben namelijk z,n dochter(buitenechtelijk). Nou blijkt dat een van zijn zoons anderhalf jaar terug is overleden. Heb al een advocaat in arm genomen, ik heb al twee briefen geschreven naar naar mevr kloosterboer uit bergen. Ik krijg geen reacatie heellaas. Misschien kunt u wat voor me betekenen. Ik hoor het graag van u. Met vr gr cpe borsten