Familiebedrijf Koninklijke Capi-Lux overgenomen door B&S

 In Finance

Amsterdam – B&S International heeft de keten van taxfree-elektronicawinkels Koninklijke Capi-Lux overgekocht. Dat maakten beide ondernemingen vandaag bekend.

De familie Breuer neemt met de verkoop na drie generaties afscheid als aandeelhouder van het bedrijf dat in 1894 is opgericht. “Er komt een einde aan een tijdperk”, aldus topman Peter Breuer in een reactie. “Maar we zijn zeer ingenomen met onze nieuwe partner. Met de overname kunnen we de groei van het bedrijf in de toekomst garanderen.”

Uitbreiding
Familiebedrijf B&S International handelt onder meer in luxeartikelen en taxfree producten. Willem Blijdorp, de oprichter en enig aandeelhouder van handelshuis B&S International, breidt hiermee zijn taxfree-activiteiten aanzienlijk uit. De onderneming heeft nu taxfree winkels op de luchthavens van Maastricht en Eindhoven en op een aantal buitenlandse locaties. Koninklijke Capi-Lux heeft onder andere belastingvrije elektronicawinkels op de luchthavens van Schiphol, Oslo, Frankfurt en Kaapstad in zijn bezit.

Koninklijke Capi-Lux blijft na de overname een zelfstandige divisie. Bovendien behoudt het familiebedrijf het zittende management. Bij de transactie heeft het bedrijf zich laten adviseren door Boer & Croon.

Recommended Posts