Familiebedrijf koopt failliete HoutBrox en Purdey

 In Geen categorie

Modezaken HoutBrox en Purdey maken een doorstart. Beide bedrijven waren onderdeel van de in april failliet verklaarde Brova Groep. Familiebedrijf Berden Mode & Wonen neemt de ondernemingen over.

Familiebedrijf Berden Mode & Wonen neemt Houtbrox, samen met investeringsbedrijf Shopinvest. Ook koopt het aandelen in Purdey.

HoutBrox voor Berden
Tegen het FD zegt Berden kansen te zien voor HoutBrox omdat het ‘een van de weinige ketens is die zich richt op het midden- en hogere segment in de modemarkt’. Maar ook omdat het een familiebedrijf is: “De succesvolle overnames die we in het verleden hebben gedaan, waren ook familiebedrijven.” Dat waren: Schunck, Van Sloun, Pot Interieur, Jussen en Houweling.

Purdey maakt winst
Het Limburgse familiebedrijf koopt ook aandelen in Purdey, het enige onderdeel van de Brova Group dat winst maakte. Dat doet de familie Berden samen met de familie Van Hout, de oprichters van het failliete bedrijf (de familie Wolters) en twee leveranciers. Alle partijen zouden een belang van 20 procent in Purdey genomen hebben.

Een analyse van de investeringsmaatschappij Shopinvest en diens eigenaar Etienne Kaesteker (‘een selfmade ondernemer die naar eigen zeggen wel geld en ervaring heeft, maar geen toekomst’) vind je op 925.nl.

Recent Posts