Familiebedrijf Linnaeushof in Spaanse handen

 In Finance

Bennebroek – Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa, is per direct overgenomen door het Spaanse bedrijf Aspro Ocio. Dit meldt het familiebedrijf op zijn website.

De Spaanse multinational Aspro Ocio is de nieuwe eigenaar van de speeltuin in Bennebroek. Aspro Ocio is geen onbekende op de Nederlandse markt. In Nederland nam het bedrijf in 2008 het Deltapark Neeltje Jans in Zeeland over. Het bedrijf bezit en exploiteert 41 parken in acht Europese landen.

Alle vertrouwen
Linnaeushof is in 1963 opgericht door de familie Grijpstra. Sinds 1998 staat de derde generatie, in de persoon van Sander Grijpstra, aan het roer. Omdat de speeltuin sterk geworteld is binnen de lokale gemeenschap wil de familie dat het bestaande concept herkenbaar blijft. Vandaar dat de keuze ook op het Spaanse bedrijf is gevallen voor de overname.

“De directie van Aspro Ocio waardeert de filosofie en uitstraling van Linnaeushof en ziet veel mogelijkheden voor uitbreiding. We laten een bedrijf met landelijke naamsbekendheid, een prachtige historie en geliefde medewerkers in goede handen achter”, zo zegt Grijpstra. “We hebben alle vertrouwen in de toekomst van het park.”

De grootste in Europa
Met 350 attracties en speeltoestellen is familiebedrijf Linnaeushof de grootste speeltuin van Europa. Jaarlijks trekt het familiepark zo’n 250.000 tot 300.000 bezoekers. De huidige directie blijft nog tot het einde van september betrokken.

Recommended Posts