Familiebedrijf Miss Etam maakt doorstart

 In Bestuur & Personeel

Het kledingbedrijf Miss Etam, dat in april failliet werd verklaard, maakt een doorstart met op zijn minst 85 winkels. Dat staat vermeld in het faillissementsverslag van het voormalige familiebedrijf.

“We proberen zoveel mogelijk winkels bij de doorstart te krijgen”, aldus curator Martijn Vermeeren tegenover NU.nl. In mei slaagden de curatoren van Etam Group, het moederbedrijf, erin om investeerders te vinden voor de doorstart. Er is nog niet bekend gemaakt hoeveel winkels uiteindelijk deel gaan uitmaken van de doorstart.

Toekomst
Al eerder kwam naar buiten dat dochterbedrijf Promiss als merk zal blijven staan. De Promiss-winkels worden echter wel opgeheven. Daarnaast is het duidelijk geworden dat op zijn minst twintig shop-in-shops van Miss Etam in warenhuis V&D blijven bestaan.

Op het moment dat het familiebedrijf in april failliet ging, was het eigendom van de familie Korijn. Op dat moment telde de organisatie ruim twintigduizend medewerkers en tweehonderd vestigingen. Na het faillissement nam de nieuwe eigenaar Roman & Stern de inboedel in mei over. De oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht, maar de grote concurrentie in de sector van vrouwenkledingzaken heeft ongetwijfeld een rol gespeeld.

Recent Posts