Familiebedrijf Norel blijft binnen de familie

 In Finance

Apeldoorn – Norel Hallenbouw maakt een doorstart vanuit faillissement. Sam van Norel heeft de naam en activa gekocht van de curator. Dat meldde regionale krant De Stentor afgelopen zaterdag.

Op vijftien mei dit jaar ging het bedrijf failliet. Volgens de curator had het familiebedrijf het zwaar te verduren door de crisis. Norel Hallenbouw ging failliet door een teruglopende omzet in een krimpende markt met stijgende kosten. “Dat was een harde klap voor de familie en onze werknemers. Maandenlang is er gevochten voor het voortbestaan, maar de toekomst bood onvoldoende perspectief”, aldus Sam van Norel tegen de krant.

Vertrouwen
Van Norel denkt, nu het bedrijf in afgeslankte vorm verder gaat, dat er wel voldoende perspectief is. “Ik geloof in het product en als klein jongetje droomde ik er altijd al van om bij Norel Hallenbouw te gaan werken en er een succes van te maken. Ik ben er van overtuigd dat mijn visie weer kan leiden tot succesverhalen over Norel Hallenbouw en hoop dat ik mijn droom uiteindelijk kan overdragen aan één van mijn zoons zodat we als familiebedrijf de honderd jaar halen.”

Recommended Posts
Comments
  • Robin Mensink

    Van Norel. Bekende naam. Ik zat op dezelfde basisschool als Sam. In de klas bij zijn broer Bas. Het is al gauw zo’n 20 jaar geleden. Ik weet nog goed dat we met onze vriendjes plezier maakten in het zwembad bij de familie Van Norel. En Bas’ verjaardagsfeestje bij de McDonald’s zal ik ook niet snel vergeten. Het maakt dat ik de berichten rondom het faillissement met bovengemiddelde interesse lees. Ik wens Norel Hallenbouw in ieder geval een succesvolle doorstart!