Familiebedrijf Oad reist mogelijk verder

 In Finance

Holten – Er is mogelijk toch toekomst voor familiebedrijf Oad. De curatoren van de Oad-groep zijn met meerdere partijen in gesprek over een doorstart van de reisorganisatie.

Na het faillissement van het familiebedrijf van directeur Julius ter Haar, leek er een eind te komen aan bijna 90 jaar Oad. De reisorganisatie kon  het financieel allemaal niet meer bolwerken, waardoor het familiebedrijf zich genoodzaakt zag faillissement aan te vragen. Oad is de eerste grote Nederlandse reisorganisatie die door de teruglopende omzet in de reisbranche en de crisis op de fles gaat.

Curator hoopt op doorstart
Dat Oad failliet is verklaard wil niet direct zeggen dat er geen toekomst meer is voor het bedrijf.  De curatoren hebben gisteren de eerste gesprekken gevoerd met partijen die mogelijk interesse hebben om de Oad Groep of onderdelen van de groep over te nemen. “Er is weliswaar van meerdere kanten belangstelling, maar dat heeft nog niet geleid tot concrete resultaten”, zegt Wim Gramsma, woordvoeder namens de curatoren. Volgens Gramsma zetten de curatoren vandaag hun gesprekken voort. “Mochten er ontwikkelingen zijn, dan maken wij hier melding van.”

Oad is interessant
Door de grootte van het familiebedrijf en de diversiteit van de reismogelijkheden is Oad interessant voor andere bedrijven in de reiswereld. FNV Bondgenoten meldt dat met name de buspoot van Oad interessant is voor andere bedrijven, aangezien deze gezond is. De reisbureaus zijn daarentegen minder gezond en dus minder interessant voor andere partijen.

Reizigers
Sommige Oad-reizen gaan wel door, terwijl anderen worden geannuleerd. “De Oad Groep bekijkt momenteel van dag tot dag welke gevolgen het uitgesproken faillissement voor vertrekkende en op vakantie verblijvende passagiers heeft”, zegt Gramsma. “Achter de schermen vindt permanent overleg plaats met alle betrokken partijen, waaronder de Stichting Garantiefonds Reisgelden en leveranciers, zoals vliegmaatschappijen en hoteliers. Dat overleg leidt er toe dat sommige reizen worden ingetrokken en andere doorgaan.”

Recommended Posts