Randstad kondigt reorganisatie aan

Diemen – Uitzendorganisatie Randstad gaat reorganiseren in Nederland en Duitsland. De oorzaak daarvan zijn de moeilijke omstandigheden op de arbeidsmarkt. Dat meldde het bedrijf vandaag in een persbericht.

Door de reorganisatie schrapt het bedrijf banen in zowel Nederland als Duitsland. Om hoeveel banen het precies gaat, wil Randstad vrijdag nog niet zeggen. “De verandering is noodzakelijk om daadkracht te behouden en efficiënter te zijn in de service aan klanten”, laat de organisatie weten volgens het Nederlands Dagblad.

Maatregelen Nederland
In Nederland past Randstad volgens het Financieele Dagblad de regiostructuur aan, waardoor er minder regiomanagers nodig zijn. Wat betekent dat er vanuit het hoofdkantoor minder ondersteuning nodig is en ook daar banen zullen sneuvelen.

Kosten
Het bedrijf verwacht dat de hervorming van de organisatiestructuur zo’n twintig miljoen euro gaat kosten. Randstad, dat in 2010 op de derde plek belandde in de Management Teams lijst van beste familiebedrijven, verwacht de kosten een jaar nadat de aanpassingen gerealiseerd zijn te hebben terugverdiend. Bij de eerstekwartaalcijfers stelde de uitzender in de outlook voor het tweede kwartaal al aanpassingen door te voeren in de organisatie als dat nodig is.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief