Familiebedrijf Scheer & Foppen failliet

 In Geen categorie

Elektronicaketen Scheer & Foppen is failliet. Het bankroet over het familiebedrijf met 56 filialen is dinsdag door de rechter uitgesproken. Voor alle 475 medewerkers is ontslag aangevraagd.

De meer dan vijftig jaar oude familieonderneming kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet.

Internet en concurrentie
Probleem voor Scheer & Foppen was dat consumenten producten als televisies en stofzuigers in toenemende mate via het internet zijn gaan kopen, en steeds minder in de elektronicazaak zelf.
Volgens koepelorganisatie Uneto-VNI heeft Scheer & Foppen juist tijdig geïnvesteerd in de noodzakelijke koppeling tussen fysieke winkels en webshops. ,,Het bedrijf liep daarin voorop. Grote prijsdruk en hevige concurrentie van webwinkels hebben helaas geleid tot dit faillissement.”

Doorstart onzeker
De filialen van Scheer & Foppen bevinden zich vooral in het noordoostelijke deel van het land. De keten werd begin jaren zestig opgericht door de Harderwijker Aart Foppen.

Of er nog een doorstart inzit valt te betwijfelen. De afgelopen maanden heeft de directie al tal van gesprekken gevoerd met overnamekandidaten die het bedrijf zouden kunnen doorstarten, maar dat liep op niets uit. “Je weet nooit wat voor partijen het bericht van het faillissement nog op de been brengt, maar met alle voor de hand liggende overnamekandidaten is al gesproken’, aldus een woordvoerder van Scheer & Foppen.

Recent Posts