Familiebedrijf Schimmel kleurt rood en geel

 In Finance

Reek – Vier Schimmel-tankstations in Noord-Brabant stappen deze week over op Shell. Nederlands grootste oliemaatschappij past volgens het familiebedrijf beter bij het imago van Schimmel. 

Pompstations in Veghel, Heesch, Mill en Bergen worden deze week voorzien van de Shell-uitstraling. Deze vier pompstations waren voorheen verbonden aan  oliemaatschappij BP. Het Esso-tankstation in Uden van familiebedrijf Schimmel wordt vanaf januari 2014 ook onderdeel van het netwerk van Shell-tankstations. “Wij hebben Shell gekozen voor de continuïteit”, zegt Geert-Jan Schimmel, algemeen directeur van Schimmel tankstations. “Wij zien het bedrijf als een goede businesspartner voor de lange termijn.”

Nieuwe jas
Volgens Schimmel krijgen de pompen “een nieuwe jas”, door de overstap van BP naar Shell. Dit komt voor de klanten tot uiting in de uitstraling van de pompen. Ten tweede is de overstap belangrijk voor de medewerkers: “Als je op een gegeven moment je kantoor schildert voelt het ook als nieuw aan, dat is nu ook het geval”, vertelt hij. “Het komt het enthousiasme van de medewerkers ten goede, het is een frisse wind die door de organisatie waait.”

Schimmel-generatie
De Familie Schimmel is al ruim 100 jaar leverancier van brandstof in de regio’s Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Tot begin jaren negentig zwaaiden Frans en Hein Schimmel de scepter van het familiebedrijf. Momenteel bestaat de directie uit Frans’ zoon Geert-Jan, zijn dochter Baukje en zijn schoonzoon Otto Klok.

Recommended Posts