Familiebedrijf sleutel tot succes voor Zwolle

De regio Zwolle doet het goed in Nederland en is sterk geprofileerd. Waar heeft de regio het succes aan te danken? Dat blijken het ondernemersklimaat en de sterke familiebedrijven te zijn.

De regio staat hoog in het rijtje van sterk geprofileerde regio’s in Nederland. Ondanks dat de industrie en de groot- en detailhandel het goed doet en de regio uitblinkt in de agrifood-sector, is de sleutel tot succes het economische klimaat binnen familiebedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

De toewijding tot de economie in de regio maakt dat veel familiebedrijven heel ambitieus zijn en graag wil samenwerken. Vier gemeenten in de regio Zwolle zijn de afgelopen tijd een samenwerkingsverband met elkaar aangegaan, om gezamenlijk het Regio Zwolle Netwerk op te zetten.

Ondernemend Zwolle
Daarbij slaan diverse regionale partijen hun handen ineen bij het oprichten van een Logistiek Expertise Centrum: MKB Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle en de Stichting Metropool Zwolle. Het centrum is opgericht, zodat ondernemers in onder andere familiebedrijven in de transport- en logistieke sector pragmatisch kunnen samenwerken met scholen en overheden.

Het uiteindelijke doel van het initiatief is om de positie van de regio nog meer te verbeteren. Het regionale bedrijfsleven laat met de oprichting van het Logistiek Expertise Centrum zien dat de regio Zwolle puur op ondernemers gebouwd is.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief