Familiebedrijf Sligro kijkt naar overnames in Foodservice

 In Finance

Veghel – Familiebedrijf Sligro zal in de huidige marktomstandigheden eerder overnames overwegen in de Foodservice dan in de Foodretail. Dat meldt topman Huub van Rozendaal aan verschillende media.

Bij de toelichting op de kwartaalcijfers van het familiebedrijf stelde Van Rozendaal dat de Foodservice-tak van Sligro op het moment ruim twee keer zo winstgevend is als bij concurrenten.

Overnames
Om overnames te financieren zou Sligro volgens de overeenkomsten met de bank zijn nettoschuld met zo’n 300 miljoen euro kunnen verhogen. “Het vinden van overnamekandidaten is moeilijker dan het vinden van financiering”, aldus Van Rozendaal.

Online retail verkoop
Van Rozendaal maakte ook bekend dat de onderneming nog dit jaar begint met het realiseren van online verkoop in retail. Mensen kunnen hun bestelde producten dan op een ophaalpunt afhalen. Dat punt zal niet in een supermarkt zijn gevestigd. Waar en wanneer dat zal zijn, houdt Sligro nog even voor zich.

Teleurstellende resultaten
Eerder werd al bekend gemaakt dat Sligro teleurstellende resultaten behaalde over het tweede kwartaal. Het resultaat was ruim 22 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten stegen daarentegen wel met 2,1 procent. Volgens topman Koen Slippens verslechterden de marktomstandigheden verder gedurende het eerste halfjaar. Oorzaak daarvan is dat consumenten minder besteden.

Recommended Posts