Familiebedrijf start evenementenpark op luchthaven

 In Innovatie

Familiebedrijf Van Eck uit Maarssen koopt een deel van het voormalige luchthaventerrein in Enschede om hier een evenementenpark van te maken.

Het gaat om een investering in een gebied van 50 hectare, met een voormalige taxibaan en verkeerstoren, evenementenhal Hangar 11, acht F16-shelters en brandweerkazernes.

Technologie, innovatie en recreatie
Met de voormalige luchthaven voegt van Eck een tweede bijzondere locatie toe aan haar portfolio. Evenementenlocatie DeFabrique in Utrecht, dat reeds door het bedrijf wordt geëxploiteerd, bestaat uit een voormalige mengvoederfabriek.

Volgens Van Eck wordt de nieuwe locatie in Twente een plek waar technologie, innovatie en recreatie hand in hand gaan, zo meldt RTV Oost. Zowel bedrijven als groepen particulieren kunnen er terecht voor evenementen als personeelsuitjes of teamdagen. Ook kan het een locatie worden voor foto- en filmopnamen, waarmee het bedrijf eerder al ervaring opgedaan heeft met The Voice of Holland en Boer zoekt Vrouw. De plek van het terrein, tussen het Ruhrgebied en Randstad, is doorslaggevend geweest voor de aanschaf.

Investering
Area Development Twente, de verkoper van het gebied, wil niet prijsgeven hoeveel geld er met de verkoop gemoeid is. Wel is bekend dat Van Eck 5 miljoen euro wil investeren in de ontwikkeling van het terrein. Naar verwachting zal dit uiteindelijk 130 banen opleveren. Hiermee verdubbelt het familiebedrijf het personeelsbestand.

Recommended Posts