Familiebedrijf Struik Foods reageert op financiële geruchten

 In Finance

Familiebedrijf Struik Foods heeft gereageerd op geruchten over financiele problemen. Dit is een van de weinige keren dat het bedrijf naar buiten treedt met dergelijke informatie.

Volgens de geruchten zou Struik Foods kampen met betalingsproblemen en zou het ook de rekeningen te laat betalen. Daar klopt echter niets van, zo stellen de financieel directeur Aldert Nieuwenhuis, voorzitter van de raad van advies Klaas de Jong en verkoopdirecteur Edwin van Veldhuizen. ‘We zijn een gezond bedrijf’, aldus Nieuwenhuis. Ook Van Veldhuizen bevestigt dat het familiebedrijf niet met financiële problemen kampt.

Verklaring
De markt waarin Struik opereert is er eentje waarin veel geruchten de ronde doen. Het te laat betalen van een factuur gebeurt vaak. Een aantal machtige retailers stellen het betalen soms 180 dagen uit. Het te laat betalen gaat de gehele markt door. Struik is geen uitzondering daar op. ‘Wij doen daar ook aan mee. Het is een vechtersmarkt bij uitstek. Het gaat om hele kleine marges’, zo verklaart Nieuwenhuis. Dankzij de verspreiding van dergelijk informatie over de gehele markt ontstaan onwaarheden over financiële situaties van ondernemingen.

Overnames
Struik nam tijdens het tot nu toe 54-jarige durende bestaan, 11 verschillende bedrijven over. Dankzij deze overnames is het familiebedrijf nu ook actief in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De laatste overname is niet zonder slag of stoot verlopen. In 2012 werd de Duitse soepfabrikant Sonnen Bassermann overgenomen van Heinz. In eerste instantie zorgde deze aankoop voor een omzetstijging van meer dan 25 procent. In 2013 werd er echter een paar miljoen verlies geleden op de Duitse aankoop omdat de nieuwste aanwinst niet opgewassen was tegen de grote retailers. Als gevolg van dit verlies werd de leiding in Duitsland vervangen. Dankzij deze vervanging zit er nu weer een stijgende lijn in de resultaten.

Recommended Posts