Familiebedrijf TomTom in zee met ANWB

 In Innovatie

Amsterdam – TomTom en ANWB voegen hun krachten alsnog samen op het gebied van verkeersinformatie. Dat maakte het navigatiebedrijf dinsdag bekend in een persbericht.

Na jaren gesprekken te hebben gevoerd over een mogelijke samenwerking, is de kogel nu eindelijk door de kerk. Met de data van TomTom HD Traffic kan ANWB naast de lengte van files ook de vertragingstijd melden. In ruil daarvoor krijgt TomTom de incidentgegevens van ANWB. Door het delen van de kennis en ervaring van beide ondernemingen krijgen automobilisten in Nederland betere informatie over de situatie op de wegen.

Automobilisten
“Zowel de ANWB als TomTom streeft ernaar om automobilisten zo efficiënt, veilig en goed geïnformeerd mogelijk van het wegennet gebruik te laten maken”, zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer van TomTom. “Deze samenwerking stelt ons in staat automobilisten die gebruikmaken van TomTom HD Traffic, nog beter te informeren over de oorzaak van vertragingen.”

Nieuwe inkomstenbronnen
Fambizz meldde eerder al dat TomTom ijverig op zoek is naar alternatieve inkomstenbronnen door de hevige concurrentie van routebeschrijvingen op tablets en smartphones. Het familiebedrijf richt zich nu vooral op de zakelijke kant. Vandaar ook de eerdere samenwerking met Apple.

Recommended Posts