Familiebedrijf TomTom verliest exclusieve positie bij Renault

 In Finance

Amsterdam – Volgens analist Martijn den Drijver van SNS Securities loopt TomTom het risico een groot deel van zijn inkomsten uit de overeenkomst met autofabrikant Renault te verliezen.

Den Drijver verlaagde het advies voor het aandeel van ‘accumulate’ naar het minder positieve ‘hold’. Renault heeft volgens de analist namelijk een overeenkomst gesloten met LG. Het elektronicaconcern gaat navigatieapparatuur leveren voor (voormalig) familiebedrijf Renault die worden geïnstalleerd in modellen van Dacia en de nieuwste Renault Clio. De navigatiesystemen van TomTom worden daarnaast alleen als geschenk bij de aanschaf van een auto aangeboden.

Nadelig voor TomTom
Den Drijver verwacht dat de aanschaf van de LG-apparaten ten koste gaat van de verkopen van TomTom bij Renault. Familiebedrijf TomTom was voorheen de enige leverancier op het gebied van navigatieapparatuur binnen het autobedrijf. Volgens de analist bestaat er een grote kans dat Renault steeds meer gebruik gaat maken van de apparaten van LG, ten nadele van TomTom.

Recommended Posts