Familiebedrijf uit Emmeloord brengt boek uit

 In Geen categorie

Als je zeventig jaar lang een bedrijf runt, maak je zoveel mee dat je die avonturen eigenlijk op papier moet zetten. En dat is precies wat familiebedrijf Van Wieren gedaan heeft. ‘Zeventig jaar passie’, is de toepasselijke naam van het boek dat afgelopen zaterdag gepresenteerd werd.

Van Wieren is de oudste, nog actieve onderneming van Emmeloord, zo is te lezen op Flevopost.nl. Het transportbedrijf werd op 1 oktober 1945 gestart door Lukas van Wieren en zijn broer Jan. Door omstandigheden kon het boek niet eerder met het publiek gedeeld worden.

Van chauffeur tot manager
Het was aan Riemke van Wieren, vrouw van de inmiddels overleden medeoprichter Lukas, de eer het eerste exemplaar in ontvangst te nemen tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf. Het waren achterkleinkinderen Isa, Evi, Emma en Puck die het boek aan haar overhandigden. In het boek komen verschillende werknemers van de onderneming – van chauffeur tot manager – aan het woord. Ze vertellen met grote trots over hun passie voor het vak en delen samen tientallen foto’s.

Initiatief
Het idee voor het boek komt van Lukas’ oudste zoon Harm en zijn vrouw Corrie. Samen met zijn neef Arjen was Harm zelf ook tientallen jaren leiding aan het bedrijf.

Nieuwsgierig?
Vanaf 1 februari is het boek te koop in boekhandel Marsman in Emmeloord.

Recommended Posts