Familiebedrijf Van den Boer krabbelt op

Veghel – Na een roerige periode krabbelt familiebedrijf Maison Van den Boer Groep weer op. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag op zijn website.

Twee jaar geleden was er een reddingsoperatie nodig om de partycateraar uit Veghel van de ondergang te redden. Het familiebedrijf werd hard geraakt door de kredietcrisis en de financiële reserves waren uitgeput.

Meerderheidsbelang
Cateringbedrijf Maison Van den Boer is al sinds 1906 een familiebedrijf. Tot 2008 was de familie enig aandeelhouder, maar door de kredietcrisis kon het bedrijf de verliezen moeilijk zelf dragen. Er schoot een aantal investeerders te hulp die een minderheidsbelang met zeggenschap namen in het familiebedrijf. De familie hield zelf de meerderheid van de aandelen.

Buitenstaander
Begin 2011 bleek de ingreep niet voldoende te werken. De resultaten bleven achter bij de verwachtingen. Louis Frankenhuis, een buitenstaander in de cateringwereld, is toen gevraagd de leiding over te nemen. Frankenhuis kreeg de opdracht een model te bedenken waarmee ze minder last zouden hebben van de sterk schommelende vraag. Ook moest hij de verliezen zien weg te werken.

Verliezen weggewerkt
De verliezen zijn inmiddels gestopt zonder gedwongen ontslagen. “Het was een behoorlijk risico om met de bestaande medewerkers verder te gaan. Het duurt bovendien langer om veranderingen door te voeren. Nu hebben we wel een nieuwe structuur met onze vaste mensen. Daar ben ik heel tevreden over”, zegt Frankenhuis tegen de krant.

De omstandigheden op de markt blijven ondanks de positieve veranderingen ongunstig. Het aantal aanvragen voor grote bedrijfsevenementen is nog altijd mager. “Alles staat nog steeds onder druk”, aldus Frankenhuis.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief