Familiebedrijf Van Gelder Groep glinstert in V&D

 In Finance

Amstelveen – Familiebedrijf Van Gelder Groep opent twee nieuwe shops van haar juweliersketen Beau Monde in vestigingen van V&D. Hiermee groeit het bedrijf naar 27 verkooppunten in Nederland.

De sieraden van het juweliersmerk Beau Monde schitteren vanaf 28 februari in V&D-vestigingen in Groningen en Maastricht. Hiermee start juweliersbedrijf Van Gelder Groep, eigenaar van Beau Monde, de 26e en 27e vestiging van het familiebedrijf.

Segmenten
Van Gelder Groep bedient naar eigen zeggen diverse segmenten van de markt. Volgens Mischa van Gelder, CEO van het familiebedrijf, is dat mogelijk dankzij de samenwerking met V&D. “We zijn al gevestigd in de Bijenkorf met het merk Diamond Point. Daarmee zitten we in het hogere segment van de markt. Met V&D bereiken we weer een heel andere doelgroep.”

Samenwerking met V&D
De samenwerking tussen Van Gelder Groep en familiebedrijf V&D komt voort uit eerdere samenwerkingen tussen de twee partijen. De juwelierszaak levert bijvoorbeeld horloges aan het warenhuis. Daarnaast staat V&D bekend om het gebruik van shop-in-shops. “Onze vestigingen zijn ook vooral shop-in-shops”, aldus Van Gelder. “Het voordeel van zo’n shop is dat je als juwelier toegankelijker bent voor klanten.”

Strategie Van Gelder
In 1904 werd Van Gelder Groep opgericht. Vandaag de dag is het bedrijf nog steeds in handen van de familie. De groep richt zich vooral op investeringen op de lange termijn, om zoveel mogelijk risico’s te voorkomen. Toch neemt het familiebedrijf wel risico’s. Van Gelder: “Als we bijvoorbeeld een goed idee hebben, voeren we dat ook meteen uit. Natuurlijk kan dat gevaarlijk zijn, maar we durven fouten te maken en leren daar weer van.”

Recommended Posts