Familiebedrijf Van Oord bouwt windmolenpark Eneco

 In Finance

Rotterdam – familiebedrijf Van Oord gaat in opdracht van energieconcern Eneco een windmolenpark bouwen op de Noordzee. Dat maakte Eneco bekend in een persbericht.

Het windmolenpark Luchterduinen komt voor de kust van Zandvoort en Noordwijk te liggen en zal uit drieënveertig windmolens gaan bestaan. Van Oord neemt een belangrijk deel van het ontwerpen en bouwen van het park voor zijn rekening. Het familiebedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de molens, de aanleg van de elektrische infrastructuur en het offshore transformatorstation. Ook het schip dat de windmolens gaat verplaatsen wordt geleverd door de onderneming. Het contract dat Van Oord met Eneco heeft gesloten levert hen 250 miljoen euro op.

Samenwerking
Eneco-dochter Joulz heeft daarnaast een apart contract afgesloten met het energieconcern ter waarde van tien miljoen euro. Joulz gaat de onderzeese elektriciteitskabel van het strand naar het hoogspanningstation aanleggen. Het Deense bedrijf Vestas zorgt voor de windturbines.

Oplevering
De bouw van het windmolenpark start in juli 2014 en moet na de zomer van 2015 klaar zijn voor gebruik. Ongeveer 135.000 huishoudens zullen dan voorzien zijn van groene stroom. Vorig jaar werd al bekend dat de bouw van het windpark tussen de 400 en 450 miljoen euro gaat kosten.

Recommended Posts