Familiebedrijf Van Oord sleept miljoenencontract binnen

Rotterdam – Familiebedrijf Van Oord heeft een miljoenencontract binnengesleept. Het baggerbedrijf uit Rotterdam gaat de haven van Jakarta uitdiepen, uitbreiden en het toegangskanaal uitdiepen.

Baggeraar Van Oord laat weten dat het project een duurzame impuls voor de economische groei van Indonesië betekent. Het contract heeft een waarde van meer dan 150 miljoen euro. De opdracht maakt deel uit van het project Kalibaru North Container Terminal Phase 1 Project, dat de capaciteit van de grootste haven van Indonesië, Tanjung Priok, met 4,5 miljoen zeecontainers zal uitbreiden.

Onder de pannen
Familiebedrijf Van Oord begint in het tweede kwartaal van 2013 met baggeren, na verwachting wordt dit deel van het project na 24 maanden opgeleverd. Het totale project neemt ongeveer drie jaar in beslag. “In deze samenwerking bundelen we de economische kracht van Indonesië met onze waterbouwkundige vindingrijkheid”, aldus Pieter Van Oord, CEO van het bedrijf. Van Oord is momenteel in Indonesië al betrokken bij de aanleg van een ingepolderd eiland, daarover schreef Fambizz al eerder een nieuwsbericht.

Familiebedrijf
Van Oord is een zelfstandige familieonderneming. Het is een wereldwijd actieve aannemer en heeft vele projecten rond bagger- en waterbouwkundige aspecten. Het bedrijf is opgericht in het midden van de 19e eeuw.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief