Familiebedrijf VBK failliet

 In Bestuur & Personeel

Familiebedrijf VBK Groep vraagt faillissement aan. Het bedrijf heeft door de neergang van de bouwsector flinke klappen gekregen, waardoor de onderneming zichzelf eerder al in de etalage zette.

Dat meldt het Hoornse familiebedrijf woensdag. Ondanks de reorganisatie in 2010 zag het familiebedrijf in 2014 de omzet fors dalen en draaiden ze fors verlies.

Op zoek naar een partner
Het familiebedrijf, dat al meer dan vijftig jaar actief is in bijna alle segmenten van de bouw, vraagt het faillissement aan voor VBK Beheer, waaronder meerdere vennootschappen vallen. Enkele maanden geleden maakte grootaandeelhouder Bakker nog bekend dat ze op zoek waren naar een partner. Dit deden zij via meerdere mediakanalen, wat tamelijk ongebruikelijk is. Het wordt gezien als een flink risico, omdat het bedrijf dan als zwak wordt gezien. De aandeelhouder, tevens voorzitter van de raad van bestuur, vond het vinden van een partner de beste voorspelling.

Onvermijdelijk faillissement
Volgens een verklaring van de directie en de aandeelhouders bleek faillissement onvermijdelijk. Dit kwam door de harde klappen van het instorten van de bouwsector. Hierdoor konden de schuldeisers niet meer betaald worden en was het bedrijf niet meer te redden, ondanks de verscheidene inkrimpingen en ontslagrondes. Bakker ventileerde in juni nog dat de verkoop van het bedrijf niet was geïnitieerd door de bank.

Het bestaansrecht van het bouwbedrijf is nog niet helemaal zeker. Wel zijn er al meerdere partijen die interesse hebben getoond in een doorstart. De onderhandelingen worden voortgezet.

Recommended Posts