Familiebedrijf VDL Groep ontvangt miljoenenorder

 In Innovatie

Eindhoven – Familiebedrijf VDL Groep heeft een miljoenenorder ontvangen van ECT Delta Terminal, voor een levering van 22 door VDL ontwikkelde Automatisch Gestuurde Voertuigen (AGV).

AGV’s worden gebruikt bij het transport van zeecontainers in haventerminals. De eerste voertuigen worden vanaf 13 oktober geleverd. ECT Delta Terminal heeft bij VDL een optie voor nog eens 62 AGV’s. Het gaat om een nieuwe generatie elektrisch aangedreven dieselhybride AGV’s, ontwikkeld door VDL in samenwerking met ECT Delta Terminal. Het eerste prototype werd getest in 2011. De productie van de bestelde voertuigen betekent de eerste serie AGV’s die VDL gaat verkopen.

Automatisch Gestuurde Voertuigen
Woordvoerder communicatie VDL Groep Chantal Abels laat weten dat het bedrijf erg blij is met de miljoenenorder. “Het is een hartstikke mooie order voor een heel mooi product.” De AGV van de VDL Groep is in staat om zonder chauffeur en computergestuurd zeecontainers te vervoeren. “Kenmerkend voor het voertuig is dat het veel brandstof bespaart Daarnaast is de modulaire opbouw erg typerend. Dit zorgt er voor dat niet het hele voertuig uit elkaar gehaald hoeft te worden als er één deel aan vervanging toe is”, zegt Abels.

Het familiebedrijf
VDL Groep (Van Der Leegte Groep) is opgericht in 1953 door Pieter van der Leegte. Vandaag de dag is zijn zoon Wim van der Leegte president-directeur en eigenaar van de internationale onderneming, gericht op ontwikkeling, productie en verkoop in halffabrikaten, bussen en overige eindproducten. De derde generatie is inmiddels ook werkzaam in het familiebedrijf en wordt klaargestoomd voor de toekomst. De zonen van Wim, Pieter en Willem, zijn adjunct-directeuren en zijn dochter Jennifer is lid van de Raad van Commissarissen.

Recommended Posts