Familiebedrijf VDL Groep wint grote opdracht BMW Group

 In Bedrijfsoverdracht

VDL Nedcar, onderdeel van de VDL Groep, gaat aan de slag voor BMW Group met de productie van de MINI Countryman. Eerder produceerde de fabriek in Born al de MINI driedeurs en de MINI Cabrio. In de toekomst zal bij VDL Nedcar ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)-versie van de MINI Countryman uit de productiestraat rollen.

De komst van de MINI Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo’n 1200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hiertoe omschakelen naar een tweeploegendienst. De productie van de nieuwe generatie MINI Countryman begint volgende week al.

Opsteker voor de werkgelegenheid
Beide besluiten betekenen een enorme stimulans voor de Nederlandse automotive-industrie en de regionale werkgelegenheid in Limburg. De nieuwe ontwikkelingen doen ook de kans toenemen dat de komende jaren grotere toeleveranciers van die industrie zich vestigen in Limburg, dichtbij de fabriek in Born. De provincie Limburg werkt al aan plannen voor vestigingsplaatsen voor toeleveranciers van de sector.

VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo’n 4000 medewerkers. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar. Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s in Born geproduceerd van de merken DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi en MINI.

Mooi afscheidscadeau
De deal komt vrijwel tegelijk met het afscheid van Wim van der Leegte, de man die vijftig jaar leiding gaf aan het Eindhovense familiebedrijf en moederbedrijf VDL Groep. Hij maakte VDL Groep met een omzet van 3 miljard euro en 13.000 medewerkers tot een grote speler. Van der Leegte wordt opgevolgd door zijn zoon Willem.

 

Recommended Posts