Familiebedrijf VDL koopt NedCar van Mitsubishi

 In Finance

Eindhoven – Mitsubishi verkoopt autofabriek NedCar aan de VDL Groep voor het symbolische bedrag van één euro. Dat maakte Mitsubishi vandaag bekend in een persbericht.

Na lang onderhandelen is de kogel door de kerk. Een woordvoerder van VDL meldde vandaag aan de Volkskrant dat het gaat om een principe-akkoord en dat er dus nog geen handtekeningen zijn gezet. De onderneming heeft ondertussen al een eerste klant gevonden: maandag liet BMW weten Mini’s te willen gaan bouwen in de fabriek.

Redder in nood
Mitsubishi verliest zelf bijna 290 miljoen euro in het boekjaar 2012-2013. De Japanse onderneming produceerde in Born de Colt en de Outlander, maar zag daar geen toekomst meer in. Het leek er op dat de fabriek moest sluiten, totdat familiebedrijf VDL in beeld kwam.

Geen banenverlies
Met de verkoop worden er overigens geen banen geschrapt. De 1500 medewerkers van NedCar moeten binnenkort tijdelijk thuis zitten, maar krijgen wel doorbetaald tot het bedrijf weer opengaat. Verwacht wordt dat eind 2014 de deuren van het nieuwe bedrijf VDL-NedCar geopend gaan worden.

Recommended Posts