Familiebedrijf Vebego ziet kansen in moeilijk jaar

Voerendaal – Bedrijven die de hand op de knip houden, maken het familiebedrijf Vebego moeilijk. Haar schoonmaaktakken staan onder druk. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2011.

“De schoonmaak wordt iedere keer verder uitgeknepen”, laat CEO Ronald Goedmakers weten aan het Financieele Dagblad. “Het dagelijks schoonmaken van een kantoor is echt uitzondering geworden.” Het is een veelbesproken probleem dat terug te zien is in cijfers van vele schoonmaakbedrijven. Kostenbesparing en Het Nieuwe Werken zijn grote drijvers van de terugloop.

Familiezaak voorspelt goed
Toch voorziet de familiezaak wel groei in haar schoonmaakbedrijven. Er zijn namelijk enkele nieuwe klanten, zoals NedTrain, KLM en een universiteit. Om meer rek in de bedrijven te krijgen, richten de bestuurders zich op innovatie. Zo is er meer aandacht voor werkdruk en redelijke verdiensten binnen het nieuwe bedrijf Hago Next. En dat waarderen klanten, de orders ervan zijn tot zo’n 10 miljoen opgelopen.

Zorgsector
Risicospreiding blijkt ook een duidelijk onderdeel van de Vebego-groep, die overigens 800 miljoen euro omzet en 40.000 werknemers in dienst heeft. De organisatie biedt ook personeelsdiensten aan en is actief in de zorgsector. Met name in die laatste sector lijken kansen te liggen via grootschalige levering van schoonmaakmiddelen en medische hulpmiddelen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief