Familiebedrijf Verder betreedt melkrobotmarkt

 In Finance

Familiebedrijf Verder deed afgelopen week de grootste aankoop in haar geschiedenis. Met de overname van Fullwood Packo Group betreedt het bedrijf een nieuwe markt, namelijk die van melkrobots. 

Andries Verder, ceo van het gelijknamige familiebedrijf: “We gaan de melksystemen van Fullwood internationaal op de kaart zetten. We hadden het bedrijf al langer in het vizier. Melkrobots en pompen voor de voedingsmiddelenindustrie worden onze speerpunten.”

En hoe nu verder?
Buiten kijf staat dat de mondiale zuivelmarkt de komende jaren zal groeien. Hoewel Fullwood van de vier bouwers van melkrobots de kleinste is, heeft Andries Verder vertrouwen in Fullwood. De Engelse fabrikant heeft “een heel breed assortiment en er zijn veel melkveehouders die het liefst alles van één merk kopen”. Fullwood zou daarbij ook veel geïnvesteerd hebben in productontwikkeling; door die producten buiten het Verenigd Koninkrijk en Nederland te verkopen, kan er dan ook internationaal worden geoogst.

Overname
Vorige week werd reeds bekend gemaakt dat het Nederlandse familiebedrijf Verder Groep de Britse Fullwood Packo Group overneemt. Met deze overname ziet Verder het personeelsbestand van zo’n 900 mensen groeien: door de aankoop van Fullwood Packo Group komen daar namelijk nog zo’n 600 werknemers bij. Verder hoopt daarbij een positie op te bouwen in de sector van melksystemen.

Recommended Posts