Familiebedrijf Vink Lisse toont de voordelen van steekwagens voor de werkplek

Wanneer uw personeel handmatig veel moet tillen, levert dat flink wat lichamelijke belasting op. Ook al lijken de te verplaatsen goederen in eerste instantie niet erg zwaar, de af te leggen afstand weegt óók mee. Daarnaast is de kans groot dat werknemers een onjuiste houding aannemen. Door een combinatie van deze factoren kunnen gezondheidsklachten ontstaan, wat u – voor uw personeel en uw bedrijf – natuurlijk wilt zien te vermijden.

Tillen is erg belastend voor uw werknemers, vooral als het vaker op een dag gebeurt. Vooral de rug is daarbij erg kwetsbaar en kan een werknemer voor langere tijd uitschakelen. Het gebruik van een steekwagen voor uw interne transport kan dan veel voordelen opleveren.

Minder vermoeidheid door steekwagens

Eén van de voornaamste voordelen die een steekwagen oplevert. is dat uw werknemers minder snel vermoeid raken. Zij hoeven niet alleen minder zwaar te tillen, maar kunnen ook nog eens meer goederen in één keer vervoeren. Hierdoor hoeft uw personeel minder vaak te lopen. Uw werknemer is hierdoor veel productiever en houdt meer energie over voor andere werkzaamheden.

Steekwagens voorkomen fysieke klachten

Mensen die zwaar tillen, lopen het risico op fysieke klachten, maar dat geldt ook voor mensen die váák moeten tillen. Naast de rug worden bijvoorbeeld ook de knieën en de armen extra belast. Dit kan vervelende blessures tot gevolg hebben, die het werken belemmeren of zelfs onmogelijk maken. Het gebruik van een steekwagen vermindert de fysieke belasting en verkleint de kans op lichamelijke klachten. Uw werknemer hoeft minder vaak, minder zwaar en minder ver te tillen.

Steekwagens leveren tijdsbesparing op

Met het gebruik van een steekwagen kunt u uw werknemers dus ontzien, maar het levert uw bedrijf zelf ook een aanzienlijk voordeel op. Met een steekwagen kan een werknemer meerdere goederen in één keer vervoeren en hoeft diegene dus minder vaak te lopen. Dat levert tijdsbesparingen op, waardoor uw werknemer binnen hetzelfde tijdsbestek meer werk kan verzetten. Ook kan diegene met een steekwagen zwaardere en grotere goederen vervoeren. Moet bijvoorbeeld de koffieautomaat, een koelkast of een ander zwaar item vervoerd worden binnen uw kantoor? Dan zijn hier geen twee werknemers meer voor nodig, maar kan één persoon deze klus klaren. Logistiek gezien levert dit u dus veel profijt op, omdat het werken met een steekwagen u veel tijd bespaart binnen uw organisatie.

Tips bij het aanschaffen van een steekwagen

U ziet, een steekwagen levert uw onderneming voordelen op. Uw werknemers worden minder belast en u bespaart tijd. Toch is het ook goed om kritisch naar de steekwagen zelf te gaan kijken, om zo te voorkomen dat u de voordelen weer tenietdoet.

Kijk allereerst goed naar de maximale belastbaarheid . Ook is het belangrijk om een zo licht mogelijke steekwagen uit te kiezen. Wanneer de steekwagen zelf aan de zware kant is of hij wordt te zwaar belast, dan vormt deze alsnog een gevaar voor de fysieke gesteldheid van uw werknemers.

Een opvouwbare steekwagen kan ook handig zijn: die is dan gemakkelijk mee te nemen. Verder is het ook belangrijk om goed stil te staan bij de ondergrond waarop de steekwagen gebruikt wordt en de inrichting van uw kantoor. Zorg ervoor dat de wielen geschikt zijn voor de ondergrond in kwestie. Zijn er veel trappen en drempels bij u op kantoor? Zorg dan dat u een steekwagen kiest die ook daar voor geschikt is. Bij Vink Lisse heeft u een zeer ruime keuze in steekwagens en krijgt u het juiste advies.

Familiebedrijf Vink Lisse

Oorspronkelijk heette het Nederlandse onderdeel van het bedrijf KAISER+KRAFT, dat in 1945 werd opgericht, Vink en Zonen: een familiebedrijf met een lange traditie. De acquisitie van Vink en Zonen was een strategische stap verder in de uitbreiding van het merk in het buitenland. Sindsdien staat Vink Lisse synoniem voor bureauartikelen van hoge kwaliteit met een steeds verder groeiend netwerk. Uiteraard zijn ook familiebedrijven van harte welkom bij Vink Lisse: het bedrijf moedigt het behoud van familietradities en -waarden binnen het bedrijfsleven ten zeerste aan!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief