Familiebedrijf ziet duurzaamheid als manier om te groeien

Rosmalen – Familiebedrijf GWS dé Schoonmaker ziet duurzaam ondernemen als manier om te groeien als bedrijf. Dit gebeurt niet alleen op een milieubewuste manier, ook sociale duurzaamheid is belangrijk. 

Het familiebedrijf, bestaande uit de twee broers Gaby (foto) en Gert-Jan en hun zus Laurette Westelaken, startte dit jaar met Cradle to Cradle. “Op dit moment doen we bijvoorbeeld een project bij de Has Hogeschool Den Bosch om te kijken of het kantoor duurzamer kan worden gemaakt. Ook willen we vanaf 2013 starten met de aanschaf van elektrische auto’s”, aldus Gaby Westelaken.

Sociale duurzaamheid
Naast duurzaamheid op het gebied van milieu is het schoonmaakbedrijf ook sociaal duurzaam. Dit houdt in dat het bedrijf actief is in de regio Rosmalen op het gebied van sport, jeugd, onderwijs en cultuur. Gaby Westelaken vertelt: “Wij zijn initiatiefnemer voor de beroepsbegeleidende (BBL) opleidingen op een school in de buurt. Ook werken we samen met leveranciers om de woonomgeving te verbeteren.”

Ruimte
Gaby Westelaken is, naast zijn reguliere werkzaamheden, veel tijd kwijt aan de verschillende projecten die hij leidt. “De organisatie, met name mijn broer, moet dit wel toelaten. Ook in tijden waarin het economisch lastig is.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief