Familiebedrijven aan de top in de schoonmaaksector

Twee familiebedrijven voeren de top 50 Nederlandse schoonmaakbedrijven aan. Het familiebedrijf Hago Nederland heeft de meeste omzet van alle schoonmaakbedrijven in Nederland; het grootste personeelsbestand heeft familiebedrijf CSU.

Grootste omzet
Hago staat bovenaan op het gebied van omzet. Dit is niet voor het eerst: ook in 2014 wist het familiebedrijf deze plaats te bemachtigen.  De omzet groeide het afgelopen jaar naar €350 miljoen, bijna €10 miljoen meer dan in 2014. De omzetstijging werd met name gestuwd door de business units Hago Zorg en Hago Food & Industry. Tot de grootste klanten van het bedrijf behoren onder meer DSM, Schiphol Airport, Smilde Foods, het Academisch Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum.

“We blikken terug op een dynamisch jaar”, zegt Paul van Bree, algemeen directeur van Hago Nederland, tegen consultancy.nl. Hij zegt trots te zijn op de topnotering, maar voegt toe: “We blijven het zeggen: we hoeven niet de grootste te zijn. We willen de beste zijn.”

Werknemersaantal
Hago heeft echter niet het meeste aantal werknemers: CSU staat op de eerste plaats met een personeelsbestand van ruim 12.100 werknemers. Ook dit is een familiebedrijf, met 30 vestigingen door het hele land. CSU realiseerde in 2015 een omzetgroei van 4,3% naar €268 miljoen. “2015 was een prima jaar. We hebben in een diversiteit aan sectoren goed kunnen inspelen op de vraag naar gastvrije, zichtbare en resultaatgerichte schoonmaak. Die vindt steeds vaker overdag plaats”, aldus John van Hoof.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief