Familiebedrijven in de bouw bundelen krachten

 In Finance

Leiden – Familiebedrijven Dura Vermeer Bouw Heyma en Heembouw starten binnenkort met de realisatie van een groot onderhoudsproject van 252 woningen.

In 252 woningen in de Tuinstadwijk in Leiden gaan Dura Vermeer Bouw Heyma en Heembouw verbeteringen aanbrengen. Het betreft voornamelijk onderhoudswerkzaamheden en energiemaatregelen om het energielabel van de woningen te verbeteren. De familiebedrijven hebben het project gezamenlijk voorbereid en uitgewerkt.

Samenwerking
Voor de samenwerking hebben Dura Vermeer Bouw Heyma en Heembouw een VOF opgericht. Er is een team samengesteld met medewerkers van beide ondernemingen. “Er zijn tevens coördinatoren aangesteld van zowel Dura Vermeer als Heembouw”, zegt Petra Snelleman, marketingmanager van Heembouw. De taakverdeling, de kosten en de inkomsten zijn eerlijk verdeeld tussen de bouwbedrijven. “Het is een fijne bijkomstigheid dat we allebei een familiebedrijf zijn. We houden er dezelfde filosofie op na”, zegt Snelleman. “We gaan beide voor de lange termijn, daardoor begrijpen we elkaar beter.”

Goede voorbereiding
De bouwbedrijven voeren het project uit in opdracht van wooncorporatie De Sleutels, die noodzaak ziet in de onderhoudswerkzaamheden. Volgens de wooncorporatie waren Dura Vemeer Heyma Bouw en Heembouw de beste partijen om deze opdracht uit te voeren. De partijen besloten zelf het project gezamenlijk uit te voeren en een samenwerkingsovereenkomst te tekenen.

Naar verwachting is het project in mei 2014 afgerond.

Recommended Posts