Familiebedrijven kleuren Koningsdag

 In Columns

Alle vlaggen, hoeden, pruiken en gekke kleren, je kunt er niet omheen met Koningsdag. Eén groot oranje landsfeest, onder andere dankzij én ten bate van familiebedrijven

Het hele land vierde gisteren feest. Horecapersoneel en de politie hebben er een zware werkdag opzitten, voor de rest van het land was het een dag om helemaal uit de bol te gaan. De Koningsdag ‘nieuwe stijl’, dit jaar voor het eerst in Dordrecht, was een echte voltreffer.

Financiële superdag
Gisteren waren bijna alle winkels (een deel van de dag) gesloten. Enkel de horecazaken deden de deuren open, en niet voor niets. De enorme drukte legde geen windeieren voor de café’s, bars en restaurants. Voor heel wat horecazaken de meest hectische dag van het jaar, maar klagen doen ze niet. Voor veel familiebedrijven is dit dus ook een financiële boost, meer dan zeventig procent van de horecazaken zijn namelijk familiebedrijf.

Oranjefeest
Overal in het land waren er kraampjes en winkels die de oranje feestartikelen verkochten. Maar waar komen deze vandaan?  Een van de belangrijkste aanbieders van de feestartikelen is namelijk familiebedrijf Toppoint, zo schetst De Tijd. Het bedrijf uit Bergentheim, vlak bij de Duitse grens, is namelijk producent van de vele hoeden, petjes en pruiken. Dankzij het familiebedrijf kleurt die ene mooie dag helemaal oranje. Wat bijna negentig jaar geleden begon als papierhandel op een bakfiets groeide uit tot de bron van de oranjegekte.

 

Recommended Posts