Familiebedrijven Kuijpers en Hurks bouwen ziekenhuis

Delft – Aannemingsbedrijf Kuijpers en installatiebedrijf Hurks gaan samen het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft bouwen. Dat meldt Kuijpers op zijn website.

Bouwcombinatie Reinier de Graaf vof, bestaande uit familiebedrijven Hurk en Kuijpers, heeft officieel opdracht gekregen voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. Alle betrokken partijen hebben gisteren hun handtekening gezet op de aannemingsovereenkomst.

Hypermodern
Het hypermoderne ziekenhuis wordt gebouwd op de bestaande locatie aan de Reinier de Graafweg en omvat ruim 65.500 m2. Het nieuwe medisch centrum is ontworpen door EMG architecten, Corsmit Raadgevend Ingenieurs en ingenieursbureau Deerns. De opdracht heeft een waarde van ruim 110 miljoen euro.

Ervaring
Kuijpers Installaties, dat al meer dan negentig jaar in handen van de familie is, heeft al eerder in de zorgsector samengewerkt met familiebedrijf Hurks. Op dit moment voeren beide ondernemingen de nieuwbouw uit van ziekenhuis Bernhoven in Uden. Daarvoor bouwden zij samen aan het nieuwe Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

De bouw van het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis gaat in het najaar van 2012 van start en is naar verluidt in maart 2015 klaar.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief