Familiebedrijven moeten Rotterdam laten groeien

Rotterdam Partners wil de Rotterdamse economie elk jaar één procentpunt meer laten groeien dan Nederland als geheel. Familiebedrijven en institutionele beleggers zouden in de Maasstad moeten investeren.

Rotterdam Partners heeft zich als doel gesteld om (buitenlandse) investeerders naar de Maasstad te halen. Afgelopen dinsdag lanceerde Cees de Bruin van Rotterdam Partners een nieuw plan voor een lokaal investeringsfonds.

Familiebedrijven hebben de toekomst
De in Rotterdam aanwezige familiebedrijven kunnen een verschil maken, meent de miljardair die bekend is van het Rotterdamse Indofin. “Familiebedrijven kijken naar de lange termijn. Zij denken in generaties”, aldus De Bruin in een interview met het FD.

De directeur van Rotterdam Partners,  Ron Voskuilen, gaat aan de slag om een draagvlak bij de familiebedrijven te krijgen voor investeringen die de komst en groei van jonge bedrijven moeten stimuleren.

Bijna 800 banen door buitenlandse investeringen
Afgelopen jaar vestigden veertig buitenlandse investeerders zich in de regio Rotterdam of besloten hun onderneming uit te breiden in deze havenstad. Onder hen bevinden zich NICO, ZPMC, Navigators, Pure Fix Cycles en The Venture Generator. Met hun komst is 34,9 miljoen euro aan initiële investeringen gemoeid en de komst van 797 banen.

Rotterdams investeringsfonds in familiebedrijven
In het jaarlijks overzicht van Fambizz van investeerders in familiebedrijven, de Fambizz Investor Top 15, was afgelopen jaar slechts één Rotterdams investeringsfonds te vinden. Dit is het Rotterdamse Indofin Group,  eigendom van de familie De Bruin.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief