Familiebedrijven Müller en Bieze slaan handen in elkaar

Müller Fresh Food Logistics, een transportbedrijf uit Holten, en Bieze Food Group gaan een samenwerking aan met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Nijkerk. 

Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Nijkerk kiezen beide familiebedrijven voor technologie en duurzaamheid. Met gebruik van de nieuwste technologieën, zoals het Warehouse Management Systeem, wordt het nieuwe distributiecentrum de motor van groei en innovatie. Het nieuwe distributiecentrum zal in de loop van het eerste kwartaal van 2016 in gebruik genomen worden.

Distributie en transport
Müller Fresh Food Logistics zal de Nederlandse transportstromen van Bieze Food Group verwerken en  een deel van hun huidige distributie gaan concentreren in Nijkerk. Het transportbedrijf zal ook een deel van de het nieuwe pand gaan huren met bijbehorende parkeerplaatsen. Met deze samenwerking kunnen ze de klanten en leveranciers van de levensmiddelenindustrie nog sneller en efficiënter bereiken. Voor Müller Fresh Foods wordt dit ook meteen hun zesde locatie in Nederland, waardoor hun service steeds sneller en efficiënter wordt.

Het personeelsbestand zal ook met 50 man stijgen, goede vooruitzichten dus voor beide familiebedrijven. CEO Frank Bieze van de Bieze Food Group: “Met de bouw van ons nieuwe DC zetten we een belangrijke stap om onze logistieke activiteiten verder te optimaliseren. De strategische samenwerking met Müller Fresh Food Logistics past uitstekend in ons plaatje.” Algemeen directeur Jan-Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics: “Food zit in het DNA van onze beide bedrijven en deze samenwerking zal leiden tot een win-win situatie voor de Bieze Food Group, Müller Fresh Food Logistics en natuurlijk onze klanten”.

Nieuwe overname
Wat ook opvalt, is de drang van Müller Fresh Food Logistiscs om snel te groeien. Eerder dit jaar nam het al de diepvriesactiviteiten van branchegenoot Post Kogeko over.

Familiebedrijf
In 2006 nam directeur Jan Peter Müller samen met zijn broer Anton de leiding van het bedrijf op zich. De broers vormen de derde generatie in het bedrijf. Het familiebedrijf uit Holten biedt werk aan ruim vijfhonderd medewerkers. Naast Müller Fresh Food Logistics, bestaat het bedrijf ook uit European Truck & Trailer Care, een onderhoud- en reparatiebedrijf.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief