Familiebedrijven troeven bouwconcerns af

 In Bestuur & Personeel

Hilversum – Door een goede score op duurzaamheid en opleidingsmogelijkheden hebben vijf familiebouwbedrijven een aanbesteding gewonnen van grote bouwconcerns.

Wooncorporatie Dudok Wonen besteedde al haar nieuwbouw- en renovatieprojecten van 1 miljoen tot 4,5 miljoen euro voor de komende twee tot vier jaar in één keer Europees aan. In totaal schreven 36 bouwbedrijven zich op de aanbesteding in. De corporatie koos uiteindelijk niet voor de laagste prijs. “Wij gaan voor bouwers met een gezond financieel fundament, duurzaamheid en maatschappelijk presteren in hun DNA hebben én een concurrerende prijs bieden”, vertelde Michiel van Baarsen, Manager Projecten bij Dudok Wonen, aan de Gooi en Eembode.

Verrassende familiebedrijven
Een belangrijke voorwaarde voor de bedrijven is dat ze bereid zijn een leerling-bouwplaats in te richten om nieuwe, jonge vakmensen op te leiden. “Toch wel verrassend dat allemaal familiebedrijven als beste uit de bus kwamen, waaronder vier uit de regio”, aldus Baarsen. De corporatie is er in ieder gelukkig mee dat haar projecten de lokale werkgelegenheid ten goede komen.

Persoonlijk gedreven
Terugkijkend naar het voortraject lijkt de uitkomst toch niet zo heel verbazingwekkend. “In deze aanbestedingsselectie hebben we ervaren dat familiebedrijven persoonlijk erg gedreven zijn”, zegt Sjoerd Quint, directeur Ontwikkeling en Beheer van Dudok Wonen. “Ze doen meer dan we ze gevraagd hebben. Die betrokkenheid wordt erg gewaardeerd. Ook komen ze vaak met technisch eenvoudige, slimme duurzame oplossingen, in plaats van het denken in complexe oplossingen.”

Recommended Posts