Familiebedrijven.tv: Omgaan met Generatie Z

 In Expertartikelen, Homepage

In samenwerking met Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van de Hogeschool Windesheim presenteert Fambizz Familiebedrijven.tv: een kanaal waarop de tofste video’s rondom het familiebedrijfsleven de revue passeren. 

In de serie ‘De Expert’ praten verschillende specialisten uit binnen- en buitenland ons bij over bevindingen rondom en ontwikkelingen binnen het familiebedrijf.

Timothy S. Mescon is Vice-President EMEA van AACSB, een non-profit organisatie die opleiders, studenten en het bedrijfsleven met elkaar verbindt met één gemeenschappelijk doel: nieuw leiderschap vormgeven. Hij benoemt één van de grootste uitdagingen voor familiebedrijven: het omgaan met ‘Generatie Z’. Een generatie die qua afbakening nog wel de nodige discussies teweegbrengt (de ene houdt het op de generatie geboren tussen 1990 en 2000, anderen op zij die tussen 1995 en 2010 het levenslicht zagen). Een generatie die bijvoorbeeld in moet gaan zien dat een leven lang leren noodzakelijk en wenselijk is. Universiteiten moeten, in samenwerking met de markt, in deze behoeften gaan voorzien, zo geeft hij aan tijdens de IFERA 2018 Family Business Day in Zwolle.

Benieuwd naar de video? Bekijk ‘m dan hier!

Recommended Posts