Familiebedrijven veranderen samenstelling beurs

 In Finance

Amsterdam – De samenstelling van de AEX, de AMX en de AScX is veranderd. Familiebedrijven zorgen voor deze verschuivingen.

NYSE Euronext maakte deze week de nieuwe samenstelling van de indexen bekend. Veel familiebedrijven zijn de reden van de wijzigingen die hierbij plaatsvonden. Technische dienstverlener Imtech, die in het verleden veel familiebedrijven overgenomen heeft, is de nieuwkomer in de AEX. Het bedrijf heeft vele familiebedrijven overgenomen waarvan de directeur-eigenaar met pensioen wil, maar geen geschikte opvolger kon vinden. Vanaf 18 maart behoort de technische dienstverlener niet meer thuis in de MidKap AMX. Imtech kwam onlangs in het nieuws met de fraudezaak in Polen en Duitsland. De dienstverlener heeft onlangs een overnamestop van twee jaar ingevoerd.

Midkap en smallkap
Familiebedrijf TKH Group promoveert van de SmallKap naar de MidKap en speelt per 18 maart mee in de AMX. Batenburg Techniek heeft net zoals Imtech vele familiebedrijven overgenomen om dezelfde reden als de technische dienstverlener en mag op dit moment toetreden tot de AScX.

Recommended Posts